30 Ağustos 2020 Pazar

Belgesel ve Çizgiroman Konulu Podcast Bölümleri


Podcast Çizgiroman #1: "Dünyada Çizgiroman" 
4-5 ay önce çektiğim programlar. Gecikmeli yayınlayabildim.

Çizgiroman konulu podcast serisi dünyanın farklı coğrafya ve ekollerinden çizgiromanın her türlüsü üzerine gelişine, bol resim destekli bir monolog şeklinde gidiyor. Zaten kendim için aldığım notları önüme koyup canlı yayın mantığıyla bir yayın çıkardım. Sadece çizgiroman üzerine değil, ilgilendiğim farklı alanlarda da bu tarz yayınlar yapmayı planlıyorum. Resim, zooloji, sinema, belgesel, televizyon, edebiyat, filoloji, retro bilgisayar oyunları gibi konularda seri programlar gelebilir. Teknik açıdan da ciddi yenilikler var aklımda.   

Bu bölümdeki konular
Türk TVlerinde Çizgiroman, "Altın Fırçalı Adam" belgeseli, Alberto Breccia ve "Buscavidas", "Joe Shuster Story", Herge Külliyatı, "La Fille de Vercingetorix" (Son Asterix albümü), "Maggy Garrison", "Nos Vies Prisonnieres", "They Called Us Enemy", "Tremen", "Enki Bilal" ve "Bug", "Monsieur Blaireau ve Madame Renarde", "Aurora Borealice", Fransız 2018 "Conan" Serisi, Hüseyin Aksakal ve Robert E Howard Külliyatı çevirileri, "Audubon", "Blossoms in Autumn", "Kebek", "The Dead Eye and the Deep Blue Sea", Pif Gadget, "Aliens: Labyrinth", Albert Uderzo, "Medicine: A Graphic History", Vefatlar (Gimenez, Suat Yalaz, Abdullah Turhan), "Fables Ameres 2", "La Bombe"


Podcast Belgesel #1: "Sherpa" belgeseli 
Şerpa kültürü, Nepal'de dağcılık turizmi, yaşanan facialar ve dağcılık üzerine şerpa bakış açısını yansıtmaya çalışmasıyla farklı bir belgesel.



Podcast Belgesel #2: "Planet Earth 2" belgeseli (Islands bölümü)
Temel yapım bilgilerinden ziyade yine neler hissettirdi, neler düşündürdü üzerine odaklandığım bir yayın oldu.


Bu içerik Kuzey Kalesi tarafından hazırlanmıştır.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...