9 Aralık 2017 Cumartesi

Elle (O Kadın) (2016) - Bir Isabelle Huppert filmi

Michele Leblanc (Isabelle Huppert) başarılı bir bilgisayar oyunu firmasının sahibi. Kedisi Marty ile birlikte yalnız yaşıyor. Sorunlu bir geçmişi var. Babası o çocukken mahallede toplu katliam yapmış, hapishanede ölümü bekleyen bir adam. Annesi kendinden epey genç fırsatçı sevgilisiyle gününü gün ediyor. Üstüne Michele’in oğlu da kötü bir ilişki yaşıyor ve yansımaları yine onu rahatsız ediyor. Bir gün eve geldiğinde maskeli bir adamın tecavüzüne uğrayınca yaşamı iyice çekilmezleşir ve radikal kararlar alması gerekir.

Yönetmen, Paul Verhoeven (Temel İçgüdü, Robocop, Total Recall). Film boyunca eski eşinden oğluna, peşini bırakmayan tecavüzcüsünden genç çalışanlarına, en yakın arkadaşının eşinden gelinine kadar herkes pek çok açıdan (duygusal, fiziksel, ekonomik) Michele’e tecavüz ediyor diyebiliriz. Sürekli bir sosyal tecavüzün arasında masumiyetini çoktan yitirmiş ama mücadelesinden vazgeçmemiş yüreği nasırlı bir kadın gördüm. Karanlık bir survivalist profili vardı. Duygularını törpüleyerek hayatta kalabilen bir insan.Tecavüzcülerinden sadece bir tık daha masum olan yaralı bir kadının hikayesi.  

“Seyretmesem de olurmuş” şeklinde not verdiğim bir Fransız filmi oldu. Isabelle Huppert’i Pianist filminde izlemenizi tavsiye ederim.    

















































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...