14 Şubat 2018 Çarşamba

"The Weather Man" (Fırtınalı Hayatlar) Filmi

Havasız Hayat (2005)
Dave Spritz (Nicholas Cage) bir hava durumu spikeri. Aslında kazancı iyi ama Pulitzer ödüllü saygın ve ölçülü babasıyla (Michael Caine) kıyasladığında önüne verileni okumaktan başka bir şey yapmadığını düşündüğü için boşluk hissediyor. Fena adam değil fakat uyuz bir yaşamı var. Ne babası ne ayrıldığı eşi (Hope Davis) ne de çocukları ile idealindeki ilişkiyi yakalayamamış. Sakar bir hayat duruşu var. Film Spritz’in debelenmeleriyle ilerliyor.

Yönetmen Karayip Korsanları serisiyle meşhur Gore Verbinski. Hava durumu spikerinin green screen önünde aslında olmayan hareketleri varmış gibi rol yaparak ezbere yorumlaması, manasını kaybetmiş suni yaşamlara benzetilerek verilmeye çalışılmış olabilir ama başarılı olmamış.  

Söyleyecek fazla bir şey yok. Sadece Michael Caine ve Hope Davis’i (Wayward Pines) görmek güzeldi. Sinematografinin hakkı verilmiş. Bir bütün olarak bakarsak filmi bir şeye benzetemedim. Bu kadroyla ve benzer konuyla çok daha iyisi çıkartılabilirdi.

Özetle senaryo hayatı ıskalamama yönünde mesajlar içerse de kendisi hikayeyi anlatma konusunda hedefin çok uzağında kalarak hayal kırıklığı yaşatıyor. 

Dave Spritz: “Always fast food. Fast food. Things that people would rather throw out than finish. It's easy, it tastes all right, but it doesn't really provide you any nourishment. I'm fast food.”

RESİMLER












































Bu içerik Kuzey Kalesi tarafından hazırlanmıştır. .
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...