20 Mayıs 2018 Pazar

Yuh Sana TRT1 ! Karanlıksınız...Çok Karanlık!

16:25 Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması
18:30 Ana Haber
19:00 Ramazan Sevinci
20:30 Aslan Ailem
00:15 Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması
02:00 Sahur Bereketi
03:50 Kur'an-ı Kerim Hatm-i Şerif
04:45 Avrupalı Müslümanlar

TRT1’in bugünkü yayın akışından geniş bir kesit. Kendi sitelerinden aldım.  

Ülkede doğru dürüst televizyon eleştirmenliği olsa çatır çatır manşete alması lazım ama çoğu tam siper kendi kanalına müşteri çekmeye çalışan cazgırlara döndüğü için böyle bir saptamayı onlardan bekleyemeyiz.

16’dan 20:30’a kadar yarım saat haber dışında 4 saat dini yayın. Sonra 20:30’dan 00:15’e kadar, yani 3 saat 45 dakika abuk sabuk bir dizi. Dikkatinizi çekerim, tek bir dizi 3 saat 45 dakika!!. Sonra 00:15’ten 05:00'e kadar falan yani en az bir 5 saat daha aralıksız dini yayın. Dini yayın diyorum ama içeriksiz yayınlar. Doğru dürüst İslam da anlatılmıyor aslında. Maksat din, iman, müslüman, İslam kelimeleri geçsin.    

Utanç verici bir yayın akışı. O kadar içi boş ki! Bomboş. Mevcut yöneticilerin ortaya çıkardığı televizyon bu işte. Böyle devlet televizyonu dünyada nerede kaldı? Afganistan? Bu ne kalitesiz bir yayın programı. Günde 9 saati bulan dini yayın olur mu devlet televizyonunda? Şimdi derler ki rahatsız mı oldun? Evet, rahatsız oldum. Paramızın bu kadar kötü kullanılmasından çok rahatsız oldum. Suyunu çıkartmak diye buna denir işte.  

Bu yayın akışına sahip bir devlet televizyonunu yönetenlerin televizyonculuktan haberi olmadığı kesin. Tartışılmaz bile. Bırakın dünya televizyonculuğunu bilmeyi, TRT’nin 40-50 sene önceki yayıncılığının bile gerisinde oldukları ortada. Böyle yetersiz yöneticilerin aldığı her kuruş dinen de haramdır. Açın bakın, Norveç, Bulgaristan, Fransa  devlet kanallarının bugünkü programına. Bu yayınla mı çağı yakalayacaksınız? Bu devlet televizyonuna sahip ülke mi güzel günleri hak ediyor?

Ülke kurumlarının içinin nasıl boşaltıldığına en güzel örnek bence 20 Mayıs Pazar günkü TRT1 yayın akışı. Neden önemli biliyor musunuz? "Hayat akışı"mızın gittiği kör karanlıkların gözle görülür, somut bir numunesi de ondan. Hemen gözümüzün önünde işte. Tam ibretlik. 

Netten bulduğum bir eski TRT yayın programı. Tarih yok ama 70ler sonu 80ler başı gibi olması lazım. 

Bu içerik Kuzey Kalesi tarafından hazırlanmıştır.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...