9 Ocak 2019 Çarşamba

Balkanlar vs Barbarlar: Rumeli İnsanının Çilesi


Son yıllarda Rumeli/Balkan Türklerine ve temsil ettikleri değerlere gülünç bir yukarıdan bakma, küçümseme furyası başladı. Tırnağımızın kiri olamayacak paçoz tipler Osmanlıcılık oynarken yeni ve dişlerine göre bir düşman icat etmeye çalışıyorlar. Almışlar devletin olanaklarını arkalarına, melanet peşindeler. Kendilerine benzemeyen bu güzel insanları geri postalamanın hayallerini kuruyorlar ama şimdilik gönderemedikleri için süründürmeye çalışıyorlar. Zavallılar.

Rumeli insanı zekidir, iyidir, neşelidir. Güzel insanlardır. Yobazlığı yoktur. Her toplumda kötüsü de çıkar ama ortalaması medenidir. Gerçekçi olalım, demokrat olacağım liberal gözükeceğim diye kaypaklık yapmayın. Rumeli insanı olmasa Türkiye’nin Suriye gibi Irak gibi Suudi Arabistan gibi Ortadoğu ülkelerinden hiçbir farkı kalmaz. Ne zihinsel ne de fiziksel olarak! Ama zaten son yıllarda amaç bu.

Mesela adı katliamla anılmaz Rumeli'nin. Siz hiç Edirne katliamı, Kırklareli katliamı, Tekirdağ katliamı duydunuz mu? Fıtratında yoktur Rumeli Türklerinin. Toplanıp sürü halinde masum ve silahsızlara saldırmak! Olmaz öyle şeyler oralarda. Çoğunlukla Rumeli insanının yaşadığı Ege de yabancıdır katliamlara. Aydın Katliamı? Muğla Katliamı? İzmir Katliamı Var mı? Duyamazsınız. Kültüründe yoktur yerel halkın. Çorum, Sivas, Maraş katliamları var ama…Güneydoğuda okul basanlar, otobüs durdurup herkesi katledenler, anasını  bacısını kardeşini öldürenler yığınla. Açın okuyun yakın tarihi, hatta gazeteleri. Hem de ne zalimane ne sebepsiz katliamlar. Hem de öyle yüzyıl önce falan değil. Daha yeni sayılır çoğu. Çoluk çocuk genç yaşlı demeden öldürülen masumların mezarı olmuş Anadolu. Niye böyle olsun? Niye burası terörle, töreyle ve katliamlarla anılsın?


Olanlara utanç ve çaresizlik içinde bakarak yaşayan aklı başında güzel Anadolu insanları yok mu sanıyorsunuz? Ama azınlıkta kalıyorlar. Güçleri yetmiyor devletin görmezden geldiği haksızlıklara tepki göstermeye. Onlar da çareyi oralardan kaçmakta buluyorlar. Göçün tek nedeni ekonomi mi zannediyordunuz? Böyle çok Anadolu insanı tanıyıp dinledim ben. Kötülük gelenekselleşmiş Anadolu’da, yaşatmıyor. Sırf yoksulluk değil mesele. Trakya nasıl yoksul biliyor musunuz siz? Korkunç! Ya Karadeniz? Kıt kanaat hayatta kalıyor insanlar. Peki onlar niye katliamla anılmıyor sürekli? Bu ruh hastalıkları hep aynı bölgede tekrarlanıyorsa saçma sapan düşmanlıklar yaratmak yerine o “kültürü” sorgulayacaksın. Bunlar tam tersine her fırsatta övgüler düzüyorlar ortaçağın barbar geleneklerine. “Katliamcı kültürü” yok etmeden ne cinayetleri ne de terörü bitiremezsin. Ha sen bu hasta kültürün daha da yayılmasını istiyorsan o zaman Ortadoğudan barbar transfer edersin ve bunca sorunun içinde Balkan kökenlilerle uğraşırsın tabii.

Türkiye hakkındaki gözlemimi dolandırmadan söyleyeceğim. Çoğu insan nedense çekiniyor bunu dile getirmekten. Ayrımcılık ya da ırkçılıkla suçlanırım diye düşünüyorlar herhalde. Hapis korkusu diyorsanız onun için sebebe bile gerek yok bugünlerde. İstediklerini desinler yapsınlar, görünen köy kılavuz istemez. Arabın Kürdün kendi kökenini bağıra bağıra söylediği bir ülkede Rumeli çocuğu olmaktan gurur duyduğumu niye söylemeyecekmişim! Manzara ortada. Malzeme karşımızda. Bugün Rumeli’ye kin kusanlar, Ortadoğu kültürünün katil kafalarıdır. Azgınlıkları yatışır diye beklemek boşunadır. Kudurmuşlukları bu ülkeden son uygar insanı da göndermeden son bulmayacaktır. Hazırlıklı olmakta fayda var. Nefsi müdafaa en temel insan hakkıdır. Yağmurdan  kaçarken doluya tutulmuşuz haberimiz yokmuş.Yetti  bre..!

Bu içerik Kuzey Kalesi tarafından hazırlanmıştır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...