9 Haziran 2017 Cuma

Animal Park - Summer Special 1/5


Kate Humble ve Ben Fogle'dan Longleat Safari parkında 2016 yazında çekilmiş 5 bölümlük özel bir Animal Park serisi. Nispeten hafif ve özellikle çocukların bayılacağı türden bir seri. Kate Humble zaten takip ettiğimiz bir sunucu. Safari Park'ta çalışanların yüzlerine baktığında tuhaf bir huzur hissediyor insan. Bu sakin ve duru yüzlerle hayvanların doğallığı birleşince tam bir terapi yerine geçiyor.



NOTLAR
Wiltshire countryside’da ilk African Safari Park. 1966. 50 aslan.
Longleat house, the seat of Thynne family. 500 yıldır buranın sahibiler. Halen Lord Weymouth sahibi. Eşiyle burada yaşıyor. Fikir dedesinden çıkıyor. Afrika dışındaki ilk safari parkı aynı zamanda dünyada. Gazeteler deli demiş o zamanlar.






Nico the Western Lowland Gorilla tek başına göldeki bir adacıkta yaşıyor. O da 55 yaşında. Parktan da eski. Dünyadaki 6ncı en yaşlı goril.
"U old charmer Nico"
Meyvadan pasta yapmışlar Nicoya. Bayılıyor.


Bev Evans


Bev Evans hamile zürafayla ilgileniyor.
Hydrolic feeders for giraffes. Yukarıda.



Georgia



Penguen bölümünden Georgia sorumlu. Humboldt penguins. Kucak seviyorlar. Boyunlarının kedi sever gibi sevilmesi de hoşlarına gidiyor.

Red Deers

Nanja Verkuij.


Red deer hind 30 saat doğum sancısına rağmen doğum yapamıyor.  Vet geliyor. Nanja Verkuij. Derken ön ayaklar yerine arka ayaklar gözükünce müdahale geliyor. The baby was breach.

South American giant anteaters






Dil 60cm civarı...!!!
Jean Johansson
South American giant anteaters have powerful claws. Dikkat !. Pumaları bile bertaraf edebiliyor. Dilleri 60 cm falan. The tongue can flick 150 times a minute. No teeth at all. Yerken keyiften gözler kapanıyor. Tam bir şirinlik.

Meşhur Simon King (doğa fotocusu )
Özel bir kabinde kaplanlara yakın çekim yapmayı deneyecek.
Siberian tigers are the world’s largest cats












Calf’ı çıkarttıktan sonra kafadan aşağı su döküldü hemen. Kalp masajı yavruya. Reversal agent for the sedative given to the mom. Sonunda suni solunum yaptı. Canlandı valla. Heyyyy!!!!
Aslanlara hızla giderken yemek atıp, doğal hayatta avlanır hissi veriyorlar.









Zürafa ayakta doğum yapıyor. 2 metreden falan yere düşüyor bebek. Yabani yaşamda bebekler yalnız bırakılmıyor ve tüm dişler etrafını sarıp bakıyor.
4 yaşında yavru
Rotchild giraffe








KARIŞIK RESİMLER








Bev Evans. Bakıcı. Bir de bizim hayvanat bahçelerindeki tipleri düşünüyorum...








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...