11 Haziran 2017 Pazar

Six Bells Madenci Anıtı: "The Guardian"


1960 yılı. South Wales’de maden ocağında meydana gelen patlama sonucu 45 çalışan hayatını kaybetti. Bir yandan bu felaket anlatılırken bir yandan da 50.yılı anısına yapılan dev anıtın yapım ve yetiştirilme sürecine yer veriliyor. 30 dakikalık bir BBC Galler belgeseli. 


NOTLAR
Sebastien Boyesen’e bir landmark heykel yapma görevi verildi. Six Bells Mining Disaster’ın 50.yılı dolayısıyla. Tallest sculpture in Wales. Sebastien 4 teknisyenle birlikte çalışıyor. Unveiling ceremony tarihine yetiştirmeye çalışıyorlar.

4 mil thick bands of steel’den yapıldı. 20.000 parça. Hepsi numaralanıyor. 8 ton. Yüksekliği 20m. 
Daha önceki eserleri. 



Sebastien: “Genelde madenci heykelleri kazma ve lamba taşıyan bir madenci oluyor. Ben değişik bir şey yapmak istedim. İnsanlarla sokakta konuştuk. 50 yıl önce olmasına karşın gözyaşlarına hakim olamadı bazıları."
Birkaç gün kala eller ve kollarda problem var.
Stüdyo ile anıtın yeri arasında da 100 mil var. 5 günde 8 parçayı birleştirmeleri lazım. Assembling and installation. Hem sanat hem mühendislik ürünü






Huge steel tube inside the sculpture actslike a spine. Kolları akşama 6 saat kala takmaya başlıyorlar. Yetişmeyeceğini anlayınca Sebastien risk almadı. Kolsuz açılsın, sonra tamamlayalım dedi.

Memorial day. ArchBishop of Canterbury, Rowan Williams da katıldı. Bir ay sonra yeni bir planla kollar takılıyor.


Metal plakaların arasında açıklık olduğundan içinden ışık geçiyor ve parlamasına sebep oluyor. Moiré Pattern.  Hayaletimsi, Ruh gibi bir hava veriyor.   


Tertemiz bir anma töreni









KARIŞIK RESİMLER





















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...