25 Haziran 2017 Pazar

"Better Call Saul" (S3E10) "Lantern" Bölüm Notları


Ve sezon finali…

Öncü sarsıntılar hem Kim hem de Saul’un hayatlarını gözden geçirmelerini sağladı. Sürekli koşturmak yerine sakin, küçük ve  basit bir yaşama dönüş. Microtopia. Benliğin bir ucundan hayatın diğer ucundan çekiştirip gerdiği kişiliklerin kendine gelişi. Belki de kaybederken kazanmak böyle bir şey. Vazgeçmek de hayatın bir parçası. Marifet rüzgardan kendi yönüne giderken faydalanabilmek, gerisi sadece bir sürüklenme hali.    

Chuck kazanırken kaybeden olmanın rezilliğini yaşadı, hem de alkışlar ve tebrikler arasında. Lermontov’un “Zamanımızın bir Kahramanı” kitabında dediği gibi artık en keskin aşağılamalar övgü maskesi altında çıkabiliyor insanın karşısına. Kaldıramadı tabii. Evi yerle bir edişi hem kendine hem çevresine  yaptıklarını anlatır gibiydi. Suçlu sandığı gibi başka yerlerde gizli değildi oysa. 

Aslında Hector ile Chuck’ın dışarıdan bakınca ne kadar farklı ama özünde ne kadar benzer bir davranış silsilesinin kurbanı olduğu konusu üzerinde düşünmeye değer.

Dizinin dördüncü sezon onayının hala duyurulmaması ve Amerika’da ufak ufak da olsa düşen reytingleri can sıkıcı haberler. En az 2-3 sezon daha devam edebilecekken umarım zoraki bir final yaptırmazlar. Şimdiden özledim tüm karakterleri. Seneye buluşalım, Better Call Saul ekibi. Hepinize çok alıştım.  

RESİMLER









 














Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...