3 Haziran 2018 Pazar

Sözcü Gazetesinin "Sapık" Saçmalığı


Sözcü gazetesindeki bir haber (2 Mayıs 2018) dikkatimi çekti. Amerika'da 29 yaşında bir kadın öğretmen 17 yaşındaki erkek talebesiyle cinsel yakınlaşmalar yaşamış. Sözcü de bunu yukarıdaki başlıkla haber yapmış.

Sorun şu, bir kere bu olay yargıya intikal etmiş durumda. Neyin ne kadar doğru olduğu belli değil. Sözcü gazetesi olarak sizin kimseyi "sapık" diye yaftalamaya hakkınız yok. Belki çocuk isteyerek beraber oldu, sonra aralarında sorun çıktı. Neyin ne olduğunu nereden biliyorsunuz? Ayıp değil mi "sapık" gibi bayağı ve yersiz bir suçlamayı yapıştırıyorsunuz kadının üstüne. Yazıda sürekli sapık kelimesi kullanılmış, sanki söylemekten zevk alınır gibi. Belki mahkemede olayların farklı bir boyutu çıkacak, size mi kaldı elalemi hemen sapık ilan etmek? Ne düşük bir gazetecilik anlayışıdır bu..! Ben olsam bu haberin arkasında kim varsa gazeteden uzaklaştırırım. Hem de hemen!

7-8 tane Amerikan gazetesine baktım. Adamların kendi ülkesinde olan bir olay ama bir tanesinde "sapık" gibi bir kelime ya da bir hakaret geçmiyor. Bizimkiler haberde kadının ne yüzsüzlüğünü bırakmış ne sapıklığını. Sanki "Facebook"ta yorum yapıyorsunuz..! Böyle gazetecilik mi olur? Abuk sabuk yorumlarınızı kendinize saklayın. Yorum isteyen köşe yazarlarınızı okur, ki ben de bazılarını okuyorum. Ne böyle haber verilir ne de böyle gazetecilik yapılır. Diyeceksiniz ki diğerleri bizden beter, doğru, zaten onları dikkate almadığım için sizin yaptığınız hatayı yazıyorum. Onlara yakışır ama Sözcü'ye yakışmıyor. Dış basından aktarılması gereken yığınla haber içinde seçe seçe bunu mu seçtiniz?

Ayrıca 17 yaşında kazık kadar erkek çocuk. Öğretmen de 29 yaşında genç bir kadın. Neyi zorla yapacak? Gidip şikayet etseydi çocuk. Bunların beraber olmasında öyle sapıklık falan da yok. Etik olarak ve reşitlik açısından tartışılır, hepsi bu. Millete ahlak bekçiliği yapıyor diye kızıp sonra kendiniz zırvalıyorsunuz. Asıl sizin bu haberde sergilediğiniz "sapkın" bir gazetecilik anlayışı..!

Bu haber nasıl yapılır aşağıdan öğrenin:

https://www.washingtontimes.com/news/2017/dec/4/ex-teacher-pleads-not-guilty-to-sexual-contact-wit/

https://www.washingtontimes.com/news/2017/oct/4/maine-teacher-indicted-on-charges-of-having-sex-wi/


Bu içerik Kuzey Kalesi tarafından hazırlanmıştır.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...