6 Nisan 2018 Cuma

2018 Astrid Lindgren Ödülü: Jacqueline Woodson

(foto) Carlos Diaz

"Astrid Lindgren Memorial Award" (ALMA) bu sene Jacqueline Woodson'a verildi. 

Çocukluk ve gençlik dönemi üzerine yazıyor. Ayrımcılık, dışlanma, eşcinsellik, dayak gibi  sorunların üzerinde duran bir yazar. Özellikle Spike Lee tarafından diziye de uyarlanmış Miracle’s Boys kitabı ile tanındı. Sevgilisi Juliet Widoff ve iki çocuklarıyla birlikte yaşıyor. Türkçe yayınlanan kitapları da var. 

"The Company" isimli hikayesini okudum. Gey bir gencin aile ve arkadaş çevresinden bahsediliyor. Bana göre değildi açıkçası. Bitirdikten sonra nerede Black Mirror dizisindeki "San Junipero" bölümü nerede bu dedirtti. Eşcinselliğin iyi bir hikayenin parçası olarak sunulmasına diyeceğim yok ama başrolde olması pek ilgimi çekmiyor herhalde. Aslında salt romantizmden ibaret filmleri de genelde pek sevmiyorum.  

İster eşcinsel olsun ister zıtcinsel ister aseksüel; sağlıklı bir toplumda saklanan değil seven ve sevişen insanların artması şart. Kafasını dünyaya açamayan hasta toplumlar ise sintine suyunda siftinmeye devam ederken ısrarla kendi kendilerini bitiriyorlar. Bitirsinler de zaten. 






Bu içerik Kuzey Kalesi tarafından hazırlanmıştır.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...