12 Kasım 2018 Pazartesi

Predators (2010): Bilimkurgu Filmi

“We were chosen because we are predators just like them. Monsters of our own world.”

Epey olmuştu izleyeli, canım Predator filmi isteyince ve bunu hatırlamadığımı fark edince bir kez daha seyrettim. 2010 yapımı bir film. Başrolde Adrien Brody var. İlk filmdeki gibi  vahşi ormana bırakılan bir grup savaşçının (8 kişi) neler olduğunu anlama süreci ve sağkalım mücadelesi. Bunları oraya kim bırakmış kısmı “Cube” filmindeki gibi belirsiz. 

Predator serisine ciddi bir katkısı yok, ama zararı da yok ve bu az şey değil. Kendi yarı sahasında top çeviren, bildik numaralarla işi idare eden bir film.

Yönetmenlik ve senaryo vasat. Mesela başlangıçtaki düşme sahnesi kötü çekilmiş. Ucuz efektlerle belgesellerde yapılanlara benzemiş.

Predator dünyasına dair yeni bir açılım getirmiyor, sadece Predator’ların da kendi aralarında köpek ve kurt örneğindekine benzer bir rekabet ve husumet olduğundan bahsedilmiş. Bir de üçlü timler halinde avlandıkları bilgisi veriliyor.

Karakterler yeterince ilgi çekici değil ve seyirciyi tutamıyor. Yan karakterleri geçtim başrollerdeki kadın ve erkek bile karton kalmış. Madem başka bir gezegen enteresan canlılar eklenebilirdi mesela. Aliens filminde James Cameron’ın ilginç karakterler yaratma konusundaki ustalığını aratıyor. Yine de AVP filmlerinden (ben herkes gibi çok kötü bulmam o filmleri) yarım tık daha iyi diyebilirim. Bir tık demiyorum ama, yarım tık :) 

"Seriden umudunuzu kesmeyin, iyi bir film gelene kadar biraz oyalanın" denmiş gibi. Predator konulu filmler ya da yaratıklı bilimkurgu filmleri ilginizi çekiyorsa iyi vakit geçirtir ama klasik olmaz. Fazla üzerinde durmaya gerek yok.  




Bu içerik Kuzey Kalesi tarafından hazırlanmıştır.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...