23 Ağustos 2018 Perşembe

"Better Call Saul" İnceleme S4E3 “Something Beautiful”


“I have a very sick fish”

Açılış Gus’ın adamları ve Nacho ile çölde yapıldı. Bir insana “gözümüzde on paralık kıymetin yok” ancak böyle denir. “İster öl ister yaşa ama yaşarsan ne dersek yapacaksın” mesajı kurşun tepside sunuldu.

Jimmy nedense görüşmeye gittiği iş yerindeki Bavyeralı çocuk biblosunu çalma işine taktı kafayı. Mike Jimmy’nin hırsızlık teklifini reddettiği bir sahnede kısa bir süre gözüktü ve babacan bir tavır sergiledi, o da veteriner aracılığıyla başka bir hırsızla anlaştı. Tam klinikten ayrılırken, Nacho’yu tedavi ettirmek için Hector’un yeğeni geldi ve kapıda karşılaştılar. Jimmy yavaş yavaş kartel’in kapsama alanına giriyor. Bu arada bir hastânedir gidiyor sezonun başından beri. Bu sefer de Nacho hastânelik oldu ve tüm çabasına karşın işler daha da kötüye gitti. Artık damarlarında Salamanca kanı dolaşıyor!
 
Bu bölümde iki eski dost birden çıktı karşımıza. İlki Breaking Bad’den hemen hatırlayacağımız Gale Boetticher oldu. Gus laboratuvarını ziyaret etti ve malların kalitesiyle ilgili bilgi aldı. Her zamanki gibi bir yandan çalışıp bir yandan şarkı söylüyordu. Diğer tanıdık sima ise Vamonos Pest’in müdürü Ira’ydı. Bibloyu çalma işi için Jimmy’nin anlaştığı adam.

Bölümün sonunda Kim, Jimmy’ye abisinden kalan üç kuruş parayla mektubu verdi. Jimmy mektubu okurken çok sıradan bir iş gibi davrandı. Hatta bir yandan mısır gevreği yiyordu. Ne zaman yazıldığı bell olmayan (muhtemelen birkaç yıl önce) samimiyetsiz ve riyakâr bir mektuptu. Howard’ın ilk bölümde yazdığı ölüm ilânı metnine benzettim. Beylik lafların tekrarı, yapmacık ve görev icâbı yazılmış cümleler. Minik bir ihtimal ama Jimmy esas mektubu değil de o anda uydurduklarını mı okudu diye düşünmedim de değil. Kötü bir şey yazıyorsa ben öyle yapardım çünkü :)  

Chuck, Jimmy kenarda köşede kaldığı sürece rahatsız olmuyordu ama kendisiyle kıyaslanabilecek kendi alanında bir işe kalkıştı mı önünü kesiyordu benim gördüğüm. Yani “sen ayak altında dolaşma, git kıyıda köşede oyna” tavrı vardı herifte kardeşine karşı. Gösteri yapanlara polisin gidin yolu kapatmadan kenarda gösteri yapın demesi gibi. Orada 3 ay gece gündüz gösteri yapsan kimsenin umurunda olmayacak çünkü. Oysa adam artık avukat olmuş. Zaten en çok ona kudurdu. Belli ki daha sempatik olması ve annelerinin ona daha çok ilgi göstermesi çocukken fena dokunmuş. Son mektubunda bile bunu belli ediyor.  

Finalde mektubu bu kadar umursamaz tavırla okuyan Jimmy’ye Kim’in bakışları mânâlıydı. Sonra da ağlayarak kalktı ve önce dokunmasına engel oldu, sonra da içeri odaya gidip kapıyı Jimmy’yi o anda istemediğini belirtir şekilde itti. Kapatmadı ama ona yakın pozisyona getirdi. İyiye işaret değil. Bence haklı da değil. Onda da bir suçluluk duygusu var. Jimmy hatırlamak istemediği şeyleri hatırlatıyor bence ki bu da uzaklaşmasına sebep olabilir.   

Bölümün ismi “Something Beautiful” olmasına karşın güzel olan neydi sorusunu bilemedim. Kim’in yapılacak harika evlere bakarken düşüncelere daldığı bir kısım vardı ama orasıyla mı ilgiliydi emin değilim, ya da orada ne düşündü anlayamadım. Belki de bunca kavga dövüş sonrası kıytırık bir mektup ironi yapılarak “something beautiful” olarak nitelendi. Zaten Chuck'tan Jimmy'ye gelebilecek "güzel bir şey" en fazla bu kadar olabilirdi.


































Bu içerik Kuzey Kalesi tarafından hazırlanmıştır.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...