30 Ağustos 2018 Perşembe

"Spiru Eğlence Parkı" Fransa'da açıldı...


Bu hafta gazetelere bir haber yansıdı. 18 yaşında bir genç kız mağazadan bir şort bir de çanta çalarken yakalanmış. Büyük gazetelerimiz hemen büyük büyük puntolarla olayı verdi. Hırsızlığın ne kadar kötü bir şey olduğu mesajlarıyla birlikte kızcağızın yüzü kapatılsa da boy boy resimleri yayınlandı. Fotoğrafları bir görseniz, iki tarafında birer polis bu “büyük suçlu” Türk adaletine teslim edildi. Buraya fotoğrafını almayacağım, hırsız görmek istiyorsanız gazetelerin çoğu boy boy profesyonel hırsızların fotoğraflarıyla dolu, açıp bakabilirsiniz.

Anlayacağınız ahlaksız bir adalet anlayışının üstüne çullandığı son “kurban” bu kızcağız oldu.

Diğer yandan aynı gazeteler ve bunların televizyonları sabahtan akşama kadar bu fakir ülkenin halkına bir giydiğini bir daha giymeyen, konaklarda yaşayan genç kızların ve erkeklerin abuk sabuk yaşamlarını dizi diye göstermeye devam ediyor.

Öyle adaletli bir anlayış hakim ki ülkeye,yoksulluktan kırılan Türkiye’nin parasını “Avrupa’nın en büyük eğlence parkını” yapacağım diye heba eden Melih Gökçek hakkında bir şey yazılmıyor. Anka Park’tan bahsediyorum. Ama doğru. 200 TL’lik şort yanında yüz milyonlarca doların lafı mı olur, değil mi? Sonra dış mihraklar ekonomimize saldırıyor deyip sıyırırsınız nasıl olsa.
.
Nereden nereye..!

Bu yaz Fransa’da “Spiru Eğlence Parkı” açıldı. Haziranda faaliyete başladı fakat farklı bölümlerin inşası devam ediyor ve her yıl yeni birkaç kısım eklenecek. Adamlar planlı programlı gidiyor.

İsmi Spiru parkı ama içinde Gaston Lagaffe, Red Kit ve Zombillenium karakterleri de mevcut. İlk aşamada 40 milyon euro’ya mal olmuş. Yani AnkaPark’ın çürümeye bırakılmış yarım halinin 1/10’u. Aklını kullananlarla Allah’ına yük olanların farkı bu kadar basit bir konuda bile karşımıza çıkıyor.

Yeri biraz güneyde kalıyor tabii, öyle Paris’e gitmişken uğrayalım denilecek bir yerde değil ama olsun.

Bundan sonrası görsel bir iş. Ben burada laf kalabalığı yapacağıma bu temel bilgilerin ardından siz en iyisi aşağıdaki resimlere ve tanıtımlara bir göz atın. Entrecase’dan Emma da gidip gördü, hatta müdürüyle röportaj bile yaptı.



https://www.youtube.com/watch?v=m5nBGnq9PXo





















Bu içerik Kuzey Kalesi tarafından hazırlanmıştır.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...