17 Ağustos 2017 Perşembe

"Game of Thrones" TV Dizisi S7E5 "Eastwatch"


Khaleesi’nin itaat etmeyen düşman komutanlarını (baba-oğul Tarly ailesi) ejderhasına diri diri yaktırması tartışma yaratsa da doğru karardı. Tyrion tarafını seçmiş olmasına karşın ailesinden dolayı biraz daha duygusal yaklaşıyor. Savaş ortamında bağışlayıcılık her zaman iyi bir seçim olmayabilir. “Ben düşman kalacağım” diyen adamla uğraşılacak vakit değil şimdi.

Citadel’daki ihtiyar Maester’lerin dar görüşlülüğü ve burunlarının dibindeki gerçeği dahi göremeyecek kadar kör olmaları Samwell Tarly’nin canına tak ettirdi, kariyerden falan vazgeçti ve ailesiyle Citadel’ı terk etti. Bu sahne de öncekilerde olduğu gibi TR’deki akademisyenlerin büyük çoğunluğunun rezilliğini hatırlattı bana. Ezberi bilimin yapıtaşı yaparak kolaycılığa kaçmak ve yeteneksizliklerini gizlemek, memuriyet zihniyetiyle bilgin olunabileceğini düşünmek, cehalet, meraksızlık, döküntü bir davranış profili sergilemek. Sadece ekonomik güvence ve toplumsal saygı için akademisyenliğe soyunmak. Ne acıklı. Hoş Maester’ler yine iyiydi bizimkilerin yanında.

Ama bölümün zirvesi bomba bir ekibin Whitewalker yakalamak için kaleden dışarı çıkması oldu. Birkaç bölüm uzatırlar umarım bu yolculuğu çünkü bu ekibin yaşayacağı macera ve aksiyon sahneleri şimdiden izleme isteğimi katladı. Haftaya pazartesiyi iple çekiyorum.    









































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...