25 Ağustos 2017 Cuma

Gündem (1): "Bizim Büyük Riyakarlıklarımız"

Riya Meclisi - Michael Cheval

Günlerdir medya çalkalanıyor. İddiaya göre Murat Başoğlu isimli olgun yaştaki sunucu öz yeğeniyle bir ilişki yaşamış. İkisi de evli. Ensest, ahlak, namus falan diye küfürler aldı yürüdü. Murat Başoğlu’na edilmedik hakaret kalmadı. Neredeyse Birinci Ordu Murat’ın evine doğru yürüyüşe geçecek. Çok şükür memleketin içine düştüğü çürümüşlüğün tüm sorumlusunu nihayet bulduk. Önüne gelen ağzından salyalar çıkararak adama en hafif tabirle “şerrrefsizzz” diye sallamadan geçmiyor. Aferin Türkiye. Yine kaliteni gösterdin. Ah şu Murat Başoğlu’ndan bir kurtulsak, tüm memleketin namusu temize çıkacak.

Gençken namus diye tepişen zavallıların rezilliklerinden ve ikiyüzlülüklerinden gına gelmişti. O zamanlar bu konu üzerinde çok düşünüp sonunda ikili ilişkiler için halen kullandığım bir namus tanımı yapmıştım: “İki insan hiçbir baskı ya da zorlama altında olmaksızın, kimseyi aldatmadan, tamamen kendi arzularıyla sevişiyorsa, o ilişki tüm hukuk ve geleneklere ters olsa dahi namuslu bir ilişkidir”

Bu meselede Murat Başoğlu ve yeğeni bence yanlış yapmış. Neden? Ailelerine zarar verdikleri, onları üzdükleri için. Birlikte oldukları insanlara ihanet ettikleri için. Özellikle de eşlerini ve Murat’ın abisini kötü duruma düşürdükleri için. Ama hepsi bu. Bu insanlar ne ülkenin bir ağacına dokunmuşlar ne bir kişinin saçının teline zarar vermişler ne de yetim hakkı yemişler bu olayda. Tüm zararları kendilerine ve yakın akrabalarına. Zorlama da yok. Türkiye’ye ne? Sana ne Türkiye?

Hepimize zararı dokunan, milyonlarca insanı olumsuz etkileyen, ölümlere yol açan kötülükleri yapanlar elini kolunu sallayarak dolaşır, hatta el üstünde tutulur, isimleri örtbas edilir, medyada istisnalar hariç çıt çıkmaz bu ülkede. Kendinden başka kimseye zararı olmamış böyle bir iki günah keçisi bulundu mu hemen herkes sövgü yarışına girer. İsimleri büyük puntolarla başlıkları süsler. Aferin Türkiye !

Senin ekranlarında kadın satmaktan hapse konulan cemaat sahibi hoca efendiler paşalar gibi ağırlanırken, herifin nüktedanlığından dem vurup sonsuz hoşgörünle yaklaşan sen değil miydin Türkiye? Reyting rekortmeni yapıyordun o tipleri. Hala o herifleri el üstünde tutarak aslında İslama ihanet ettiğinin farkında olamayacak kadar dininden bihaber olan da sensin. Şimdi mi aklına geldi dinin imanın?

Ülkenin her yanından şehit haberleri gelirken türlü vaadlerle bizi ortadoğu bataklığına sokan çapsızlar yüzünden son birkaç yılda bu ülkede kaç yüz genç yitip gitti ve gidecek? Kendi çocuklarının yok yere ölümüne yol açanlar hakkında sesin çıkmıyor, tam tersine güzellemeler düzüyorsun ama kendinden başka kimseye zararı olmamış iki tane yalnız insan görünce tüm azgınlığınla öfke kusuyorsun. Aferin Türkiye!. Aferin !!! Milli namusumuzun ırzına geçilmiş gibi bu insanlara saldırmanın altında yatan çarpıklıkları düşünmenin zamanı gelmedi mi hala? Ama sizin niyetiniz başka.

Din kardeşliği adı altında birbirine torpil geçen iki örgüt yıllardır hak hukuk bırakmamış. Her türlü sınavın sorularını çalmış, adamlarına dağıtmış. Senin çocukların haksızca sınavı kazanamayıp hayatın bambaşka bir boyutuna savrulmuş. Sen bunları görmezden geliyorsun. Bu tarihten önce olanlar sayılmaz diyorsun. İki tane yetkiliyle 5 tane memuru içeri tıkıp her şeyi halletmiş gösteriyorsun kendini. O sınavı haksızca kaybedenlerin hayatını başa sarabilir misin Türkiye? Küfrü müstahak olana değil, cevap veremeyecek durumda olana yöneltme zavallığından ne zaman vazgeçeceksin sen? 

Bu ülkede ormanlık araziyi yakıp sonra binbir türlü dolap çevirerek üstüne otel diken namusssuzlara niye bu kadar tepki göstermiyorsun? Hepimizin geleceğini yakıyor bu hainler. Bunların siyasi bağlantıları niye aynı iştahla ekranlarda ve gazetelerde tartışma konusu edilmiyor? Niye bu kadar pervasızca sövülmüyor bunlara? Tam tersine bu zevat taltif ediliyor. Saygıdeğer müdürlükler, başkanlıklar hizmetlerine sunuluyor. Önlerinde ceketler iliklenerek hazırolda duruluyor. Niye isimleriyle cisimleriyle günlerce medyada tartışılmıyorlar? Ayıp değil mi Türkiye?

Senin futbolcun ana avrat küfreder, haklı ya da haksız kendini savunması mümkün olmayan yaşlı bir adamı dövmeye kalkar, her konuşmasında delikanlılıktan dem vurur. O futbolcuyu tekrar milli takıma alabilmek için kırk takla atarsın. Aklamak için kırk çengiye taş çıkartırsın. Şimdi söyle bana Türkiye, tüm bunları sindirdin de kendi ailesi dışında kimseye zararı dokunmamış insanları mı sindiremedin?

Akraba evliliğini normal karşılayan, kızlarını satan ailelerin “adettendir” diye kollandığı, küçücük kızların pörsümüş heriflere peşkeş çekildiği ülke sen değil misin Türkiye? Aziz Anadolu’nun bağrından kopmuyor sanki bu rezillikler! Evlilik programlarında aynı kadın 4 sene programa çıkmıyor muydu? O kadınlar yirmi tane heriften elektrik alırken bayıla bayıla seyretmiyor muydunuz? Bugün bu iki insanı kınayan kanallarınızda seve seve canlı yayınlandı bunlar yıllarca. Reytingler zirveye çıktı. Paralar ceplere aktı. Atılan göbeğin haddi hesabı yoktu. Herşey çok namuslu çok ahlaklı. Şimdi bu olay karşısında bunca tepki…Kimi kandırıyorsun Türkiye?

Otobüs şoförü 15 kişiyi öldürür, hafriyat kamyonları her gün çocukları ezer. Kadınlar otobüslerde şort giydi diye dövülür. Bir kınar geçeriz. Milletin bilmem nesine bilmem ne yapacağız diyen heriflere ihale üstüne ihale verilirken Murat olayı her gün medyada. Kolay hedef tabii. İktidar odaklarına yaklaşmak için bedelsiz bir fırsat. Kalabalığa yaslanmanın dayanılmaz hafifliği.  

Açık söyleyeyim, ensest mi arıyorsunuz? Benden duymuş olmayın ama memleketin birinde yürütme ile yargı koklaşıp duruyormuş alenen. Kaçamakları herkesin dilinde. Gayrımeşru bir anayasaları bile olmuş diyorlar. Din ile siyaset zaten kucak kucağaymış. Siyaset kendi dinini doğuruyormuş, o derece yani. Adaleti hiç sormayın, çoktan kötü yola düşürülmüş. Afedersiniz, giren çıkan belli değilmiş. Sarayına yani, yanlış anlamayın.   

Ezilen olmamak için ezen olmanın tek seçenek olduğu bu ülkede bir zahmet bu konulara da tepkilenseniz fena olmazdı aslında. Ne dersin Türkiye?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...