27 Nisan 2017 Perşembe

Better Call Saul Dizisi (S3E1-3): "Mabel", "Witness", "Sunk Costs" Bölüm Notları


Epeydir yeni bir diziyi takip etmiyordum. Better Call Saul ile güncel TV dizilerine bir dönüş yaptım. İlk bölüm durgundu ama Jimmy, Mike ve Kim’i tekrar ekranda görmek yetti.  Herkesin birbirini izlediği bir hikayeydi. Who watches the watchers lafını aklıma getirdi. İkinci bölümde olaylar hızlandı. Meşhur Los Pollos Hermanos tabelasının ardından Gus Fring’i (Giancarlo Esposito) Breaking Bad’den yıllar sonra karşımda bulmak bulunmaz bir nostaljiydi. Üstelik de geleceği olan bir nostalji. O da ne demek demeyin, prequel’ların enteresan özelliklerinden biri de bu işte. Geçmişe mahkum bir nostaljiyi mantık boyutundan çıkmadan özgür bırakabilmek. Mike ve Gus ufaktan beraber çalışmaya başlıyor. Jimmy’nin folksy tavrı ben dahil herkese çok sempatik gelse de ağabeyini çıldırtmaya devam ediyor.


HUKUK MU ADALET Mİ?
Üçüncü bölümde Chuck’ın Jimmy’ye tuzak kurup polisi çağırmasından sonra yaptığı konuşma hukukun ve ceza sisteminin iki yüzlülüğünün Chuck’ın şahsında attığı küstah ve adaletsiz bir nutuktan farksızdı:

Please Jimmy, whatever u thinkof me, whatever colorful names ur calling me right now, please understand, I’m trying to help u. That’s why I’m doing this, not to punish u. To show u, truly show u, that u have to make a change before its too late. Before u destroy yourself or someone else. And I believe u can change.”

Hukuka karşı adaleti savunmak zor iş. 


















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...