20 Mayıs 2017 Cumartesi

Auschwitz - Pascal Croci (2000)

İlgili resimAuschwitz
Yazar/Çizer: Pascal Croci

2000 yılında çıkmış, tek-sayılık bir ÇR. Auschwitz kampından sağ kurtulmuş kişilerin görgü şahitliğine dayanarak ortaya çıkarılan ve bu konudaki en gerçekçi konu ve çizimlere sahip olan bir ÇR şeklinde tanıtılıyor. Çizimler çok hoşuma gitti, yaşanan vahşeti canlandırma konusunda çok uygun bir üslup kullanılmış. Her karede gözlere özel bir vurgu yapılmış. Auschwitz’i arkaplan olarak kullanma yoluyla bir hikaye anlatmak yerine, orada olanları göstermeyi ve bir kez daha hatırlatmayı amaçladığı belirtiliyor. Olaylar Auschwitz-Birkenau’da geçiyor (Auschwitz’in çeşitli sektörleri var. Birkenau, ikinci sektörünün adı). Albümün sonunda konuyla ilgili belgesel nitelikte bir dosya da mevcut.


Yahudi soykırımı ve genel olarak II. Dünya Savaşı hep ilgimi çeken bir konu olmuştur. Dolayısıyla bu ÇR beni çarptı diyebilirim. Elimdeki İspanyolca olduğu için okuyamadım. Fransızcasını bulursam bu kısa tanıtıma senaryo ile ilgili bir kaç cümle daha ekleyebilirim.

Türklerin Balkanlarda katledilmesinin ve çok zor şartlarda göç etmek zorunda bırakılmasının 100.yılını geride bıraktık. Bugüne kadar bizden biri de bu konuda en az bir ÇR yapmış olmalıydı...ama bildiğim kadarıyla henüz kimse çıkmadı...

Hala bekliyoruz...

auschwitz pascal croci ile ilgili görsel sonucu

auschwitz pascal croci ile ilgili görsel sonucu

auschwitz pascal croci ile ilgili görsel sonucu

auschwitz pascal croci ile ilgili görsel sonucu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...