20 Mayıs 2017 Cumartesi

GDO'lu Gıdalar Belgeseli (2012)


GENETIC ROULETTE - THE GAMBLE OF OUR LIVES (2012)
(Genetik Rulet, Hayatımızın Kumarı)
TR'de de son yıllarda konu edilmeye başlanan hayati bir konu. Röportajlardan bol bol isim öğrenip bunların kitaplarını bulmak mümkün oldu. Teknik açıdan basit ama içeriği zengin. 

NOTLAR
Writen, produced and directed by - Jeffrey M Smith 
Americans are getting sicker
GMF
Bir türün geni parçasını diğerine aktarılır. Swapping genes.

Yediğimiz GM gıdalar 2 çeşit:
1Herbicide tolerant crops
2Pesticide producing crops

Ortaya çıkan ürünleri vücut tanımıyor ve saldırıyor. Normalde süt içtiğinde binlerce yıldır tanıdığı bir madde vücudun. Ama içine madde katıldığında bunu zararlı kabul ederek alerjik inlamatuvar reaksiyona sebep olabiliyor. Dolayısıyla vücutta savaşlar yaşanıyor ve bu inflamasyon olarak kendini gösteriyor. Bu da tuhaf hastalıklara yol açıyor. 

GM corn and soy were introduced in 1996 in US. O tarihten beri GI diseases artışta. Bunun yanında alerjiler ve autoimmune diseases da artışta.
FDA uzun süreli çalışmalara gerek görmüyor. Zararını tespit edemedik diyor. Baştan savmacı. Bu politikalardan FDA’da sorumlu adam Monsanto’nun eski eski avukatı ve sonradan başkan yardımcısı olan Michael Taylor. Kirli ilişkiler.  Özellikle Monsanto olmak üzere GMO şirketleri ile devlet içiçe geçmiş gibi. Aynı adamlar iki tarafta da çalışıyor. Şemalar.



Bacillus Thuringiensis diye bir bakteri var (Bt). Eğer bunu sprey olarak bitkilere sıkarsan, bakterilerin ürettiği Bt toksini böcekleri öldürür. Biyomühendisler toksinden sorumlu genleri alıp corn ve cotton içine yerleştirdi. Böylece bitkinin her hücresi o toksini üretmeye başlıyor. böceklerin midesini patlatarak öldürüyor. Doktorlar 1990’ların ikinci yarısında bunun yendiğini öğrenince artan GI problermlerinden sorumlu olduğundan şüpheleniyor. O zamanlar hiç bir zararı yok böcekler dışında demiş EPA. Ama 2012’de insan hücrelerini de öldürdüğü ortaya çıkmış. Her türlü hastalığa yol açabilir her sistemde diyorlar. Gazla çalışan arabaya dizel koyarsan benzer şeyler olur. Intestines leaky hale geliyor.

Monsanto’nun Bt Corn’unu yiyen hayvanların etinden ve sütünden geçtiği düşünülüyor. Yenidoğanlarda olduğu saptanmış. Kendi bağırsaklarındaki bakteriler tarafından üretildiğinden de şüpheleniliyor.

Yemeyi bıraksak bile bir süre etkileri sürebilir. GM protens hala bakterilerce üretiliyor olabilir.
Bağırsaklardan dışarı sızan gıda parçalarına vücut tepki veriyor ve alerji belirtileri ortaya çıkıyor. Çeşitli rahatsızlıklar.,



Prescribing nonGMO, organic foods. Doktorlar ilaç yazıyor gibi organik gıda yazıyor.
Özellikle otizm vakaları çok artmış GDO sonrasında. Gut symptoms çok sık ve şiddetli otizm hastalarında. Bloating. Abnormal bowel movement.

Round-up – Monsanto’s best selling weed killer
1974 Monsanto weedkiller olarak ruhsatlandırır. 10 yıl önce chelator olarak lanse edildi. Chelation is the molecular level of hugging and not letting go. Weedkiller mekanziması bitkinin beslenmesini engelleyerek zayıf düşürüyor.Bunun sıkıldığı bitkilere de aynı etkisi var. Bunları yiyen hayvanlar da yeterince beslenemiyor. Weak düşüyor. Sonra biz bu bitki ve hayvanları yiyoruz ve biz de nutrient deficient ve weak oluyoruz. Chelate nutrients also in the body.


Glyphosate var içinde.
Bununla çalışan çiftçilerde 70 kat fazla birth defects tespit edilmiş.
Hayvan deneylerinin sonuçları korkunç
Infertility epidemic var hayvanlarda US’de.
Yeni bi rmikroorganizma var . Hiç bir m org. sınıfına uymuyor. Çoğu round up sprayed or roundup ready soy ya da corn ile besleniyormuş.
Feed samples

Hep aynı şey. Bu feed’i bırakınca hayvanlar düzeliyor.
Güney Afrikada corn çok önemli. Günde 3 kere yeniyor. Bir çiftlikte GM corn veriliyor çalışanlara ve hayvanlara. Cold. Upper respirator distress. Arthritis. Achy feeling.
Çocuklar daha susceptible çünkü metabolic hızları yüksek. Daha çok yiyorlar. Ayrıca çocuklar toksinlerin düşük dozlarına daha duyarlı. İmmün sistemleri yeterli değil. Özellikle hamilelerin yememesi lazım. Bebek mamalarındaki soyanın çoğu GMO.

Nearly all infant formulas use milk from cows injected bovien growth hormoneand derivatives of GM corn. Devletin yardım olarak verdiği mamalar bile GM soy kullanıyor.
Sorun dünyada yeterince gıda olmaması değil, insanların bunu alacak gücü olmaması. Çünkü GMOları açlığa çare diye lanse ediyorlar. Kuraklıkta organikler daha fazla ürün veriyor.


Monsanto tüm natural seed’i silmek istiyor. Master plan. Gmo seed ile hakimiyet. Zararlı olsa devlet izin vermez diyen odunlar var. Karşı çıkanlar hemen kovuluyor (eg. Elaine Ingham). Üniversitelerin dekanlarına, politikacılara şikayet ediyor şirketler. Monsanto, Ingenta, Dupont.
Dr. Pusztai 3 milyon aldı ve GMO’yu araştırdı. Sonuçları beğenilmeyince kovuldu. İngiltere başbakanlık işin içinde diye düşünülüyor.


Arjantinde Andrea Carrasco saldırıya uğradı lecture’da.
Peki GMO diet’in etkileri reverse edielbilir mi?
Fareler 8 ay beslenip pek çok patoloji görüldükten sonra nonGM diet alınca problemlerin çoğu reversed. GMO food crops 9 tane ama derivatives çok fazla. Süpermarketin %70’İ. Özellikle işlenmiş gıdalar.
4 yolu var GMO avoiding
Sugar from sugar beet’de genelde genetically engineered. Soy, corn, cotton seed oil, canola oil,
Aspartame’de GMO’den üretiliyor.
NonGMO shopping guide sitesi.
GE rice and wheat was defeated in US


































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...